Konvertering:Deler

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Det finnes et utall av seriøse firma som tilbyr deler til konvertering. Før man går i gang å bestille, så bør man tenke gjennom følgende problemstillinger:

Hvor mye penger har man tenkt å bruke på konverteringen? Prisen for en enkel konvertering behøver ikke koste all verden, men ønske om øket ytelse og rekkevikke vil fort bringe prisen opp til en middels årslønn.

Kjøp kun deler som er CE godkjent og be om dokumentasjon (Husk EMC, Declaration of confirmity) Ta kontakt med lokal veistasjon før prosjektet påbegynnes og legg frem utførlig dokumentasjon med bilder og referanser til andre biler som er blitt godkjent i Norge.

Myndigheten har strammet inn på mulighetene å få godkjent egenkonverterte elbiler etter at det har vært fokusert på endel elbilbranner i media.

Det er under lading at faren er størst for brann, og spesiellt i elbiler med lithium batterier med utilstrekkelig BMS (Battery Managment System)

Velger man blybatterier vil dette ikke være et problem. Rekkevidden blir kortere, men lithiumbatterier kan settes inn når regelverket blir klarere på dette punktet.

Velger man deler fra øverste hylle, så får man som regel i pose og sekk: Høy ytelse, høy effektivitet, god kvalitet, og lang rekkevidde.

Med budsjetter for hvermansen så må man kompromisse.

Det finnes to hovedtyper av motoralternativ: 1. Vekselstrømmotor (som i Think) 2. Likestrømsmotor (som i PSA, Kewet og eldre Rewa)

Likestrømsmotorene har underkategorier, og de mest vanlige er: a. Seriemotor b. SepExmotor c. PM motor d. Børsteløs

Drivspenningen man velger er vil ha en direkte innvirkning på pris, ytelse og rekkevidde. Høyere drivspenning vil gi høyere pris på alle deler, men øket ytelse og rekkevidde.

Før man kommer så langt som til å bestille inn deler så må man ha tatt stilling til følgende: - Hvilken ytelse og rekkevidde kan jeg oppnå med mitt budsjett? - Hvilke motoralternativ og leverandører skal jeg bruke - Hvor kan jeg kjøpe deler som oppfyller dokumentasjonskrav?


På elbilforum.no kan man få svar på uklarheter rundt konvertering.