Leaf:Ettermontere setevarmere foran

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Denne siden er under "bygging" og ikke komplett.... Hvis det er noe som er klønete, upresist eller feil så tar jeg gjerne imot innspill...

Intro

På steder som ebay finnes det mange forskjellige varianter av setevarmere som enkelt kan ettermonteres. Noen er helt enkle som plugger i sigarettenneren og trekkes over setet, andre er mer avanserte som blir plassert inne i det eksisterende setetrekket.

På youtube har en nederlender laget en fin instruksjonsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=jdNdUx6-Sx8

Setevarmerne han kjøpte var ikke tilpasset Nissan Leaf, så han måtte skjære litt i bilen for å få bryterne til å passe. Bryterne ser veldig uorginale ut, og krever litt mekk og lodding.

Det finnes også andre kit tilgjengelig. Videre installasjonsforklaringer gjelder en bestemt modell, men gjelder nok de aller fleste.

Faksimile av setevarmere på Ebay

Informasjon om delene

Denne har litt andre knapper som gjør at man slipper å tilpasse plasten, lodding og modding, men har bare "high-low".

Dette kittet kostet per medio oktober 2013 $ 90, frakt og mva var på rett under 500,- NOK, så totalt ca 1000,- Hvis det er noen som vurderer å kjøpe slike kit fra USA anbefales å gjøre et samlekjøp siden frakten alene var på rundt 400,- kroner...

Kittet består av 4 varme"pads" hvor hver trekker 27 watt (±3w), altså opptil 30watt hver. Totalt opp til 120w. Dette betyr at den strømforsyningen som ligger i kupeen ikke nok. Sigarettenneren har en 10 amp sikring (altså 12volt * 10 amp = 120watt) og kan derfor ikke brukes hvis man skal bruke setevarmere på begge sider og samtidig bruke sigarettenneruttaket til lading av mobiltelefon eller lignende. Det må derfor trekkes en egen kurs, men det er temmelig enkelt. Mer om dette senere.

Montering av brytere

Ta tak i den bakre delen av det dekselet hvor koppholderne står. Tomlene på innsiden av koppholderen, og de 8 andre fingrene klemmer fast mot veggen.
Alternativ tekst
Jekk bestemt opp. Konsollen er dermed løs og du kan jekke den opp. Løsne den forsiktig slik at det bare er ledningene som holder den på plass. Konsollen er festet med metallklips som står i spenn.
Spennklips
Ved å bruke et tynt skrujern kan du løsne tappene til de sorte dekslene som dekker hullene der knappene skal inn. Dekslene skal ut fra undersiden! løsne konsoll.jpg
undersiden av bryter

Når dekslene er fjernet kan du klikke på plass de nye bryterne. Disse MÅ monteres fra undersiden for å unngå å kappe plasten eller at bryterne står for høyt. De er litt tighte, men de passer fint.

Montering av "varmepads"

For å montere "varmepads" kan du følge youtube videoen som tidligere nevnt. Men det kommer videre instrukser snart.


Opplegg for ny kurs

Kommer....

Tilkopling belysning

Kommer...

Andre linker

http://www.electricvehiclewiki.com/Seat_Heaters