Leaf:Tilbehor

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Originalt utstyr

Varmepakke

Varmepakke består av varme i ratt, seter og batteri.

For Leafer solgt i Europa sies det at varmepakka er ekstrautstyr, men at den er standard for biler solgt nye i Norge. (Dokumentasjon mangler)

I Nordamerika blei Leaf solgt uten Cold Weather Package i mange stater i 2011. Fra og med 2012-modellen var det standard for 24kwt batteri: "Enhancements for the 2012 model year include the addition of standard battery heater, heated outside mirrors, heated front steering wheel, heated front and rear seats and rear HVAC duct. " http://nissannews.com/en-US/nissan/usa/channels/us-united-states-nissan-models-cube/releases/a957b034-dcde-4009-994f-f51f6ed2319d Det går rykter om at 30kwt-batteriet ikke har batterivarmer.

Fordeler

Ratt og setevarmere bruker svært liten effekt, sammenligna med kupevarmeren. Fordelen er at man kan oppnå komfort ved redusert bruk av kupevarmer. Setevarmer kan ettermonteres.

Batterivarmeren trigges når batteriet kommer ned i -20C, og den går av når batteriet er tappet ned til 30% lading, eller temperaturen er over -10C. Man anbefales derfor å stå med strømledning tilkopla, når batterivarmeren brukes.

Innvendingen mot batterivarmer er at det er uheldig å få tappa batteriet ned til 30%, når man står parkert i kulda. Siden den ikke kan styres manuellt, har man sjelden nytte av den, og den kan ha uheldige virkninger.

Tilbehør 2013-generasjonen

Med 2013-generasjonen kom det visse typer nytt utstyr som kan være ekstrautstyr på enkelte modeller og standard på andre.

  • 6.6kw likeretter som et alternativ til 3,6kw.
  • Arroundview med 4 kamera. Det er alternativ til ett enkelt ryggekamera, eller ingen kamera.
  • Bose lydanlegg
  • Skinnseter og 17" felger
  • Luft til luft-varmepumpe.