PIV3:PIV3

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Historikk - PIV1-PIV3

Pivco PIV3

PIV1 ble bygget i et eksemplar for å prøve ut ideen.

PIV2 2 ble presentert under OL på Lillehammer, den hadde høyt tak, og en batteripakke med 100 enkeltceller 60Ah SAFT nicad. Bilen var opprinnelig ment å veie drøyt 500 kilo, og følgelig ble understell og bremser litt underdimensjonert når bilen til slutt veide nesten 800.

PIV 3 ble laget i vel 100 eksemplarer, de første med 12 kw motor og 10:1 gear, og de seneste med 15 kw og 8,3 gear. Av de første bilene som ble bygget, ble 2 eller 3 bygget med dobbel motorinstallasjon, og 5:1 gear for a delta i "The Scandinavan Electric Car Rally" fra Gøteborg til Oslo i 1995. En av disse 2-motorsbilene står nå på trafikkmuseet på Ørje, uniformert som vegvesenbil. Kjørbar!

Ca 35 PIV 3 ble benyttet i California i et elbilprosjekt i regi av BART (Bay Area Rapid Transit) for å "forlenge" T banesystemet i San Francisco.

Et antall ble benyttet av hjemmehjelptjenesten i Oslo, i et samarbeide mellom Oslo kommune og Oslo Energi. Bare noen få ble solgt til kunder. Storebrand, DNB , Åke Larsson, Oslo Energi.

Bilen har bare batteriene til felles med Think, men de er luftkjølte, og det var 20 blokker i en bil som veide nesten 150 kilo mindre, og hadde bedre aerodynamikk. Den er kjørt opp til 160 kilometer på en lading.

Dessverre har den en feil konstruksjon i nedre bærebro, som gjør bilen farlig å kjøre. Ved hard oppbremsing blir belastningen større enn flytegrensen for materialet/ konstruksjonen, og den bøyer seg. Etter noen tusen kilometer vil derfor broen brekke. Hvis noen har en slik på veien, bør den derfor ikke kjøres hvis ikke bærebroen er ombygget. Et tips: Når malingen begynner å flasse, er det like før bruddet..

Batteriet sitter slik at det er enkelt å skifte, da det trekkes ut bakover. Plasseringen gjør at tyngdepunktet er langt bak, med mindre enn 50 % på forhjulene.

Bilen har en multikontakt under, hvor alle signal- og målekabler går. I fuktig vær blir det lett krypstrømmer her, som forstyrrer strømmålingen, og påvirker laderen.