PSA:Hva kan en sjekke ved kjøp av PSA elbil

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Generellt

Peugeot 106, og Citroen Saxo er glimrende Elbiler, med lite problemer. Batteriene er dyre å bytte om de skulle gå istykker, men hvis det skulle skje er det sjelden nødvendig å bytte alle. Om man følger rådene for kjøring og lading bør batteriene holde lenge.

Først noen enkle sjekker

La eieren lade bilen helt opp før visning, og kjør den minst 70 km. De beste bilene går over 90 km. Kommer det gule begrensningslyset på ved over 5-10% kapasitet, skal en være forberedt på batteriproblemer. Biler som går max 60 km har batteriproblemer (med mindre det er veldig kaldt).

Spør når og hvor det sist ble utført vannservise og når vannpumpa sist ble byttet.

Start bilen og la bremsevakumpumpa gjøre seg ferdig med å suge vakum (markant "støy" ca under bena til forsetepassasjeren). Vent i 2-3 minutter og hør om den starter på nytt. Gjør den det lekker vakumsystemet. Prut på prisen, men ikke nevn at reperasjon koster 50 NOK.

Sjekk at Webasto varmeapperatet virker.

Ta ut en sikring til fremdriftsbatteriene (selgeren bør vite hvor den sitter), og la bilen stå med tente nærlys i en time for å se om 12V batteriet er OK. Etter en time skal spenningen fortsatt være over 10,5V, helst opp mot 12V målt med lyset fortsatt på.

Se under motoren etter oljelekkasje. Det skal det ikke være, og betyr at motoren må ut for å bytte tettning.

Hvis du kan komme under bilen, så ta samtidig ut dekselet som skjuler børstene og kikk på kommutatoren på motoren. Den skal være blåaktig, og helt slett. Er der sorte brennemerker på kantene, eller dyp slitasje, betyr det ut med motoren og dreie kommutatoren. Børstene bør ligge over kanten på børsteholderen, ellers nærmer det seg bytte.

Gode biler er solgt ned mot 60000 NOK, og opp mot 160000 NOK.

Originalbatteriene i slike biler er Nikkel Cadmium (NiCd) som trenger påfylling av vann for hver 4-5000 km. De har nominell kapasitet på 100 Ahr, men tester viser at gode batterier kan levere mellom 90-115 Ahr. Levetiden regnes til 100000 km/10 år, men alderen betyr mindre enn reelt bruk.

Mange biler bygges i dag om til å kjøre på litium batterier. Dette gir en sprekere bil, med lengre rekkevidde.

Batteritilstand

Viktigste enkeltpunkt som i værste fall koster mer enn hele bilen å rette dersom en er uheldig. Sjekk dato på batterikassene. dette er stemplet på hver kasse. Er batteriene nyere enn okt 1999 er det en bonus, og des nyere des bedre. Biler med mindre enn 14000 km på eldre enn okt 1999 blokker må behandles som om du kjøper bil med defekte batterier. Også de forbedrete blokkene fra etter okt 1999 kan ryke. Levetiden på blokkene er oppgitt til 10 år/100000 km, og en bil med nye batterier har en batteriverdi på ca. 100 000 kr for å bruke runde tall. Gamle batterier er overpriste ut fra foregående info, og folk får 100 000 kr for en bil med 7 år gamle batterier. Kjørelengde på batteriene er viktigere enn alder, så vurder verdien på batteripakken ut fra kjørelengde mer enn produksjonsdato. Spør om servicehistorie, og om vannfylling har vært basert på vannlyset, eller fast km. Gamle batterier er mer tørste enn nye, og etterhvert bør ingen stole på vannlampen, som krever vannfylling for hver 870-1050 timers overlading. Et bedre tall hadde vært 500 timers overlading. En bør måle at spenningene på de 3 batterikassene på 106/Saxo/AX, og 4 kassene på Berlingo/Partner indikerer en snitt spenning innenfor 0,02V/blokk. Eks Mål spenningen på 6er kassen under bilen og del spenningen på 6 og sammenlign med de andre kassene. 11er, 3 er, og 4er på de store bilene. Ideelt ber du om at bilen er fulladet ved ankomst, og sjekker at bilen ruller 70+ km på en lading. Alt under 50 km tyder på problemer.

Vannpumpe

Bør skiftes hver 25000 km. Få dokumentasjon på dette. Ny pumpe koster ca. 1400 kr hos Citroen, og 2400 kr hos Peugeot. Byttes ved å koble fra 2 slanger og en ledning. Verksteder kan ta 1 time spesialistsats for dette, og dermed legge på 1000 kr på regningen.

Motortilstand

Nye motorer er dyre, og sjeldne, så ta av dekselet under motoren, og kikk opp på kommutator og børste(r). Kommutatoren skal ha en jevn overflate i en jevn sort-/blå-/rødaktig farge. Børstene skal ha glatt sliteflate, og motoren har lite støv ved forsiktig bruk. På andre siden av motoren er der et lite dreneringshull for oljelekkasje fra simmering mellom gir og motor. Er der olje her, kan der være olje i motoren, noe som ikke er bra.

Varmeapperatet

Verd noen tusenlapper dette også: Sjekk at det virker, ikke bare ved start, men under hele turen. Er det sommer, la varmeapperatet gå likevel, og åpne vinduene for å slippe varmen ut. Varmeapperatet trenger ikke stå på full varme; så lenge LED lyset indikerer at det står på holder det. På slutten av prøveturen settes varmen på fullt, og da bør varmen strømme ut i bilen. Dersom varmeapperatet er helt dødt, er et tips å resette det. Husk å gjøre dette etter pruting på prisen, men før du slår til på kjøpet. Resettes ved å sette tenning og varmeapperat på, og så koble fra og til pluggen på Webastoen som har en rød og en brun tykk kabel.

Bremsevakum

Ved oppstart høres bremsevakumpumpa. Ikke rør noe, og hør etter om denne pumpa starter oftere enn hvert minutt. Enkel fiks ved bytte av utett hette over sensor, og eller vakumslanger, men verd å klage på, da verkstedsfiksen gjerne er ny vakumsensor til 4000 kr. er pumpa defekt er det 4000 kr ekstra.

Diverse

Bremseskiver framme: Ofte rustet på Elbiler. Koster litt over 1000 kr å fikse selv, og dobbelt på verksted.

Dører som høres ut som om de knekker ved åpning: Sjekk 10mm bolt som holder henselen fast i døra. er denne løs, pruter du som bare det, og er veldig bekymret for å måtte sveise noe. Vel hjemme strammes mutterene.

Rust er ikke noe problem, og er der likevel rust, så finn bedre biler. Disse bilene er galvaniserte, og med litt stell ruster de ikke.

Farge: Husk at bilen du ser på aldri har den fargen du egentlig ville hatt: Men er prisen rett, så kan du leve med en hvit bil.

Tilslutt: "Dessverre" er det selgers marked på elbiler. Dette vet de fleste selgere, og pruting blir nytteløst. Likevel kan du ved hjelp av nevnte tips velge ut den beste bilen å bruke pengene dine på.

[fra elbilforum ved electrolux Mandag 31. Mars 2008]