PSA:Kjøring og lading

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Generelle kjøre- og lade-tips for PSA med Nickel-cadmium (NiCd) batterier:

Hvis oppstartsprosedyren er registrert som feilfri, dvs. temperatursensor innen grenser, førerdøren lukket, ladekontakten frakoblet, girspaken i "N" (Partner og Berlingo), gasspedalen i null-stilling og ingen andre feil registrert, så vil hovedrele kunne aktiveres og gi strøm til motoren.

  • Kjør ikke på gult eller rødt om du kan unngå det. Vi snakker om maks 5-10 s på rødt og 20-30 s på gult for biler som er i orden. For en med skadet kommutator er det nulltoleranse.
  • Lad bilen så tett opp mot når du trenger den. Avbrutt topplading er greit. Batteriene vil da være ”ferske” og også litt varmere enn ellers. Gir deg bedre rekkevidde på vinteren. Hovedgrunnen til å lade tett opp mot kjøring er for å unngå selvutlading og ubalanse i batteriene. Bruk gjerne tidsur for å styre ladingen.
  • Kjør bilen tom en til to ganger i måneden. Det betyr ikke at den ikke går lenger, men at ladelyset kommer på. (Anbefaler mange å ikke kjøre under 10% lenger selv om lyset ikke kommer på) Ikke press bilen til å gå lenger. Har du blokker som ikke er helt OK vil disse begynne å pol-vende og bli ødelagt.
  • Kjør ikke bilen helt tom de to første gangene etter vannservice. Da er bilen litt ustabil og trenger å gå seg forsiktig inn igjen.
  • Vannservice gjennomføres ved ca 4000km intervall (500Ah for dem som har instument). NB: 4000km er lenge før bilens "Lampe for for lite vann .." (bilde) kommer på.

Kjørelengde mellom vannservicer justeres i forhold til vannforbruk. Forbruket vil etter hvert gå opp pga økt indre motstand i batteriene. Da må vannservicen tas oftere.

  • Klattlading. Så lenge bilen får minst en lading i uken som ikke blir avbrutt, og tilsvarende en kjøring til ladelampa lyser pr måned, så kan man godt lade kun det man trenger for å kjøre en kort tur.
  • Ferie. Når du reiser bort sørger du for å kjøre bilen godt ned i kapasitet. Minst under 60%, men helst under 40%, og gjerne enda lenger ned. NiCd celler kan godt ligge lagret i 10 år helt tomme, og når de blir ladet opp er de som nye (men daffe siden de må kjøres/trimmes inn igjen).
  • 12V batteri. Ved demontering av 12V batteriet husk å ta ut en av hovedsikringene først slik at DCDC konverteren ikke jobber mot open loop. Det kan knekke den.
  • 12V batteri 2: Sjekk kapasiteten jevnlig siden du ikke får varsel om dårlig batteri før det er for sent. Bytt heller en gang ekstra enn å ta sjansen på batteriet. Et dårlig batteri vil kunne knekke DCDC konverteren (noen ganger går laderen – uvisst av hvilken grunn)

(Kjøre og ladereglene er laget som et samarbeid mellom en rekke elbil-entusiaster, der Arnstein Bugge har vært stor pådriver)


Mere detaljert/avansert informasjon om ladeprosessen finner du her

Skulle du behøve ny ladekabel kan det kjøpes billigere her enn hos PSA. Hvis du fremdeles har den gamle kabelen men den ikke fungerer, så kan du sikkert reparere den selv.