PSA:ServiceInstrumenter

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Det finnes flere ulike service og diagnose instrumenter for PSA. Alle tilkobles via standard ODB-II kontakt (eldre biler, ca før 1999, har en annen variant og krever overgang, se nedenfor).

  • Checkelec

Fra sommeren 2017 har Stéphane fra Frankriket gjort tilgjengelig en fantastisk mobil-APP for PSA-classic kallt Checkelec. Dog kun for Android.

Den har de fleste funksjoner man behøver. 3.0 versjonen gir faktisk "eksperter" muligheten til å endre de fleste parametrene i computeren.

APPen krever en OBDII / ELM327 scanner med bluetooth, feks Vgate. En del OBDII scannere oppfyller ikke protokollen 100% så hvis du har en enhet som ikke fungere med Checkelec må du bare få tak i en annen.

CheckelecAPP.jpg


Originale serviceintrumenter

  • ELIT
  • Actia

Orginale PC-programmer til PC

  • Lexia3 (Citroén, men fungerer også på Peugeot)
  • Proxia (Citroén, men fungerer også på Peugeot)
  • PP2000 (Peugeot, men fungerer også på Citroén)
  • Diagbox

Alle overvente er tilgjengelig på Ebay fra ca 800. Man må regne med at dette er piratversjoner men de fungerer - rent bortsett fra at de krever Windows XP.

U-originale serviceintrumenter

Det finnes også utstyr utviklet vha "reverse engineering" å få kjøpt som fungerer greit, dog med noe mindre funksjonalitet enn orginalene.

  • EvLite

Et lite og enkelt og ikke så dyrt serviceinstrument med funksjoner for å starte ulike spesielle ladeprogrammer (bla for vannservice), lese ut overladingsteller og resette vannlyslampen. Versjon 2.0 software har også funksjon for å lese ut feilkoder (når Elektrisk feil lampen lyser). Instumentet er laget av Evan Tuer i England. Anbefales! Kunne tidl. bestilles her http://www.tuer.co.uk/evlite.htm, men det kan se ut som Evan ha lagt ned PSA-virksomheten nå. EvLite er beregnet for PSA-biler med 16-pins (ODB-II) diagnose-kontakt. Hvis du har gammel PSA med 30/33-pins kontakt må du lege eller kjøpe en overgang også http://www.tuer.co.uk/parts-for-sale.htm

  • ReLight2010

Nytt (våren 2010) billigere alternativ til EvLite - først kun på Tysk men senere også på Engelsk. Utviklet av Ralf Becker i Tyskland (mange har sikker besøkt hans hjemmesider). Ble tidligere solgt av Becker Eletronic http://www.becker-elektronik.net/produkte/relight2010, , men fra mars 2011 har Becker har sluttet å produsere på grunn av for liten etterspørsel :-(


Batteriovervåkningssystemer - Se her for info om PakTrakr og Robometer

Overgang fra 30-pin PSA til ODB-II

Gamle PSA-biler har en firkantet 3x10-pinners diagnosekontakt istedenfor standard ODB-II. Overgang kan bestilles på nett for priser fra ca. 50,- kr. og oppover.

Billige adaptere fra kinesiske produsenter kan ha feilkoplet jord. Problemet er at det fins både "signal ground" og "chassis ground" på ODB-II, og begge disse bør kobles til pinne A3 på 30-pin-porten, noe som ikke alltid er tilfellet. Man kan fikse dette ved å lodde sammen pinne 4 og 5 på ODB-II-kontakten etter å forsiktig bore et hull i plastikken ovenfor disse pinnene. Bildet viser et adapter som er modifisert på denne måten. 30-pin-diagnose-adapter-fix.jpg