PSA:Webasto

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
Trykk for større bilde

Det er 2 typer Webasto i PSA Classic. Opp til ca 1999 ble type S benyttet, og deretter type C (evt. "Z/C" som er tilnærmet identisk).

Og hvordan finne ut type? Det står oftest merkelapp foran på varmeren, som kan ses ved å titte inn over radiatoren, og under rammen panseret hviler på (litt lettere på P106 enn på Saxo). Se bildet - som viser type C.

Diverse tekniske dokumenter om Termo Top C og C-Z finner du her

Varmeapperat (Webasto) som ikke starter - eller fungerer dårlig

Enkel resett prosedyre

Eksempel. Saxo/P106 ca 2000+

Noen ganger vil oppstart av varmeapperatet bli mislykket grunnet tett dyse, luft eller andre urenheter i bensinslangen. Etter 3 slike mislykkede startforsøk vil Webastoen låse seg, og må resettes.

Resetting gjøres ved å sette på tenning og varmeapperatet, og så trekke ut den tykke sorte kontakten på selve Webastoen (den øverste på bildet) i 10-15 sekunder. Å ta ut 15A sikring F4 i sikringsboksen i motorrommet gjør samme nytten. Når kontakten (evt. sikringen) kobles tilbake, vil varmeapperatet forsøke å starte på nytt.

Lykkes dette bør en kjøre varmeapperatet på til det får brent seg rent.

Mislykkes dette, bør en forsøke å løse den underliggende grunnen til at varmeapperatet låste seg i første omgang. Starter ikke varmeapperatet opp etter resett, kan det være feil på selve styrekortet (se reparasjonstips - for litt viderekommende - lenger ned).

Bryter som fusker ?

Hvis Webastoen fusker, og den lille lampa ved hendelen (rød på Saxo, gul på P106) ikke lyser når det ikke fungerer så er det mikrobryteren som er dårlig. Lampa skal jo tenne på et punkt ca 1/3 fra blå siden til full varme og lyse hele tiden deretter. Bryteren er knotere å komme til under dasjbordet men enkel å skifte.

PS: Kan ikke sies for ofte at uansett hva man skal gjøre under dasjbordet så forenkler det jobben enormt om man skrur ut forsetet. Kun seks skruer som demonteres på 5 minutter.

Rense bensintanken

Lokk til bensintanken under baksetet

Mange har hatt problem med "dritt" i bensintanken så det kan være fordel å rense den. Det kan gjøres uten å demontere den.

Vipp av det høyre svarte lokket (eller begge) under høyre baksetet for å komme til tanken (høyre bilde). Lokket i tanken fjernes ved å ta tak i de tre fjærene (merket) og vri mot klokka. Ta gjerne av bensinslangen og ledningene til tankmåleren først. Bensinslangen har klemmer, men det går fint å dytte/dra den av uten å løsne klemmene (og hvis du tar av klemmene får du dem ikke på igjen!).

Tanken tømmes lett med hevert. Tørk ut restene med fille og støvsug ut bøsset som evt. ligger igjen.

For å få blåst ren slangene må de løsnes på bensinpumpa og fremme på selve webatoen. Bensinpumpa kommer man lett til (uten bokk) ved å jekke opp venstre bakhjul (venstre bilde under) og skru av to av tre muttere på beskyttelses-boksen (se pilene) så den kan vippes ned. Bensinpumpa er den til høyre (innringet). Den store til venstre er vakumpumpa til servostyringen. Bensinpumpa styres med pulserende 12v, så for å teste den må du ta spenning raskt på/av etter hverandre.

Boksen rundt bensinpumpe og bremsevakumpumpe Bensinpumpe (innringet)

Isolere vanntanken

Mange opplever at varmeapparatet ikke gir nok varme når utetemperaturen går ned mot null. Effekten på varmen inni bilen kan bedres betydelig ved å isolere vanntanken og slangene fra Webastoen til varmeapparatet.

En enkel forbedring med utrolig godt resultat er å isolere vanntanken oppå og på sidene på P106/Saxo med 10mm lyddempningsplate (feks. Biltema 369214). Klipp til ett stykke med hull til lokket (se de to bildene til venstre). Tre den litt under skjermkanten og brett det ned på sidene av tanken. Oppå og foran er nok viktigst. Matten er selvklebende med det er ikke engang nødvendig å lime den fast. Hele jobben tar bare 10-15 min!

Må understreke at utseendet på "malen" på bilde2 var mitt første forsøk, men jeg syns den funket så bra at jeg ikke følte behov for forbedringer.

Også slangene kan med fordel isoleres feks. med 28/13 mm rørisolajon (feks Biltema 860021). Snitt isolasjonen på langs og skjær den i passende lengder som tres over slangene. Den lange bakover er nok viktigst, men isoler også slangene til og fra kupéen ved fyllingsniplene for batterivann. Dette tar også bare 10-15 min.

For enda bedre resultat kan tanken demonteres og isoleres helt med feks Glava-Membransmatte (5 cm glava med "armert" aluminiumsfolie på ene siden) og gaffa- eller aluminiums-tape for å montere matten rundt tanken. Da blir det litt trangt, og man får kanskje ikke montert nedre skruen, men det burde gå greit uten den. (Se de to bildene til høyre under, hhv Citroen AX og Peugeot Partner)

NB: Pass på at ikke aluminiumsfolien eller tapen kortslutter mot +polen på 12v batteriet (gjelder ikke mattene fra Biltema, de er ikke ledende).

Saxo isolert med matte og rør Mal for bildet til venstre Citroén AX, fullisolert tank Partner

Ettermontering av fjernstyring til orginal Webasto

Denne tråden på Elbilforum beskriver ettermontering av remote starting av varmeren. Både trådløs og GSM-basert finnes.

Reparasjon av kontrollerkort

Brent diode

Kontrollerkortet med elektronikken som styrer varmeapparatet sitter under plastdekselet til høyre på apparatet (dvs. motsatt av der alle slangene er tilkoplet). Dekselet er festet med fire skruer. Komponenter på kontrollerkortet kan bli ødelagt, og iblant kan man identifisere dette ved at man ser at noe er brent istykker. Hvis man er litt hendig med en loddebolt kan man da bytte ut komponenten. Hvis man ikke kan se noe galt med kortet men likevel mistenker at det ikke virker, kan man prøve å få låne et fungerende kontrollerkort for å se om varmeren starter. Det er også mulig å kjøpe separate kontrollerkort, f.eks på ebay.

Den store dioden på kanten av kontrollerkortet mot kontaktene er en av komponentene som er utsatt for å bli ødelagt. Den er av typen 5KP30A, og kan kjøpes på nett for ned mot 10 kr/stk. Pass på å få polariteten rett, mao. at det grå båndet kommer riktig vei. Hvis sikringen til webastoen (i sikringsboksen i motorrommet) ryker umiddelbart, kan det tyde på at denne dioden er ødelagt og må skiftes.

Mye bra Webasto info i denne tråden på Elbilforum

http://elbilforum.no/forum/index.php/topic,4695.0.html , kanskje særlig dette innlegget i slutten av tråden (takk jornheim).

Reparasjon av defekt Webasto type S (gammel type)

Her er det beskrevet hvordan man kan forsøke å reparer en defekt type S.

Mange vil dog hevde at det er bedre/enklere å få tak i en brukt nyere type C og modifisere festene så den kan brukes.

Se på Elbilforum om hvordan bytte fra gammel type S til nyere type C Webasto (inntil noen flytter det hit).


Reparasjonen av type S:

Dysen på Type S kan tas ut fra toppen etter demontering av styrekort, og lokk over brennkammer. Deretter brukes normal "luftpistol" for å blåse dysen ren.

Rensing av brennkammer kan gjøres uten å ta den ut av bilen men må det mer enn det til så må den ut. Du må da ta ut sikringer til hovedbatteri (den store ved 3’er kassen og 11’er kassen). Koble fra og fjerne 12V batteri. Skru ut de to muttere som holder Webasto på plass (10mm). De kommer du til ved siden av radiator. Koble fra vann og bensinslange (det er her det er greit med rett type tang). Dersom du holder slangene opp så renner ikke noe vann ut.

  • 1. fjern midterste plastdeksel (bilde1)
  • 2. løsne ledningene og fjern lokket (bilde2)
  • 3. ta ut glødeplugg og flammekontroll (bilde2)
  • 4. løsne brennkammer ved å skru ut umbrakoskruen litt og ta dette opp. Dette må opp før alt det andre til høyre kan fjernes (Bilde 3, 4 og 5)

Bilde1 Bilde2 Bilde3 Bilde4 Bilde5

Bilde 1 - 2 - 3 - 4 - 5 (Trykk for større bilder)

  • 5. skru ut de tre skruene som holder luftturbinen og bensintilførselen (bilde6 og 7)
  • 6. løsne de to skruene som holder vannpumpa (bilde8)
  • 7. ta bort låseskiven og ta ut "turbinen" og se om den er hel (Bilde9 og 10).
  • 8. lengst ned på delen (til høyre på bildet) ser du at jeg har limt sammen magnetdelene. Det ser ut som om det vil fungere (bilde10)
  • 9. slangeverktøy fra Biltema med del no:19:1282 er grei til å løsne slangeklemmene med (bilde11)

Bilde6 Bilde7 Bilde8 Bilde9 Bilde10 Bilde11

Bilde 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 (Trykk for større bilder)

Her er prosedyren som PDF