Renault:Teknikk

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Lader: Clio har luftkjølt ACTIA lader slik som Think og selv om de ikke er helt like kan man bruke Think lader i en Clio. Laderen kan enkelt stilles om til å lade med 10 eller 16A MEd original laderen i vil bilen regne ut når den er ferdig med lading og dette kan leses på et display i bilen. Laderen er montert vertikalt og godt beskyttet fra vær og vind.Fase 1 er konstant effekt ( 3250W) og fase to slår inn ved 152V (20 grader C). Fase to er 5A i en viss tid. Bilen utjevner selv pakken med 3 timer ekstra overlading etter 2000Ah forbukt energi.

Motor: Motoren er en luftkjølt DC motor med børster (likt som på PSA), men den er litt kraftigere bygd og har en makseffekt på 21kW. Børstene er større en på PSA og den lider ikke av å bli brent. Motoren er av fabrikatet ABB og type GN 21 M4A og den veier 75 kg. Clio tillater maksimalt 255A til motoren.

Varme: Clio har et varmesystem som ligner på PSA. Det er et bensindrevet aggregat. Dette kan man programmere til å starte ved ønsket tid (ulikt PSA). Det har også en høyere vanntemperatur og gir derfor litt mer varme på kalde vinterdager.

Batterier. Clio har 19 SAFT NiCd batterier slik som på Think og PSA. Alle blokkene sitter bak. 7 er rett under baksetet og 12 er bak bakakselen. De er montert i holdere som ikke er tette. Blokkene blir skitne, men er godt luftet. Clio har i tillegg luftvifter som blåser bort farlige gasser som kan oppstå under lading og regenering. Det er felles vanfyllingssystem. Flere har modifisert batterikassene slik at man kan komme til blokkene ovenfra. Dette for å gjøre det lettere ved service og bytte. Man har da oftest individuell vannfylling. Noen har også montert inn et ekstra batteri. Dette monteres da i motorrommet.

Service: Det eneste diagnoseverktøy som kan brukes for å lese av og slette feilkoder, samt for å sette igang ulike former for lading er et aparat som heter XR-25.