Think:Bremsesystem

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Think har skivebremser foran og trommelbremser bak. I tillegg kan bilen bremse ved hjelp av motoren. Denne prosessen kalles regenerering, og energien som frigjøres brukes til å lade batteriet. Regenereringen aktiveres ved et lett trykk på bremsepedalen. Trykkes pedalen lengre inn, brukes også de konvensjonelle bremsene.

Bremser som henger

En dasj WD40 her kan forhindre frambremser som henger

På grunn av regenereringen brukes bremsene på Think og andre elbiler mindre enn på vanlige biler. Dette kan medføre at bremsene på forhjulene kan "henge seg opp". Dette oppdager man ved at bilen kan virke tregere enn vanlig, med dårligere akselerasjon og toppfart. Man kan også merke at bilen mister fart når man slipper gassen, både på flatmark og i slakke nedoverbakker.

Den enkleste måten å bekrefte at bremser henger er å kjenne på felgene etter å ha kjørt et par kilometer. Dersom bremsen henger vil felgen bli varm. Vær obs på at den kan bli så varm at du kan brenne deg, så hold først hånda like ved felgen, før du evt. tar på den. Sammenlign med de andre hjulene.

Slik kan du forhindre problemet

Det anbefales å spraye en liten dasj WD40 inn under gummimuffen på stempelet. Bruk sprayboks med "sugerør" på dysa slik at du ikke søler WD40 på resten av bremsesytemet. Bare dra muffa litt ut, stikk røret innenfor kanten og gi det en liten spray. Dette kan med fordel gjøres vår og høst i forbindelse med dekkskifte, når hjulet likevel er av.

Skiver som ruster

Av samme grunn som over vil bremseskivene ofte kunne ruste. Dette ser dårlig ut under EU kontroll og vil hindre skikkelig nødbremsing. Slå av regenerering/ motorbrems av og til for å rense skivene, men vær innstilt på å gi litt ekstra tid til oppbremsing. Det oppleves også at man må trykke hardere på pedalen for å oppnå samme bremseeffekt. Karbonfiber bremseskiver brukes nå i sportsbiler og kunne egne seg til våre biler siden de ruster ikke. Om noen kunne spore opp skiver som passe Think ville har vært greit. Usikker på om vanlig klosser kan brukes sammen med dem.

Bakbremser

Bremsene bak justerer seg når man trekker til parkeringsbremsen. I like måte kan det oppstår noen problemer med bakbremsene. En dobbelvirkende bremsesylinder kan fort bli en enkeltvirkende en hvis den ruster og ikke få nødvendig trim. Anbefales å skifte bremsevæske hvert annet år fordi den trekker til seg fuktighet fra lufta. Bremsesylinderen er festet til bremseskjold med to umbrako skruer som ruster veldig og kan vanskelig løsnes. Man må enten bore dem ut eller kutte spor til skrutrekker.

Håndbremswire

Den som ser ut til å passe best er for Renault Clio 1999-2001 mod. Art. No. 02-11.6583 fra Mekonomen. Den har litt kortere strømpe enn originalen, og litt annerledes inngang i trommelen, men er det nærmeste man kommer. (Originalen er målt til å være 1300/1140, mens Clioens er 1343/1085)