Think:ServiceInstrumentet

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

ACTIA

Orginalt serviceinstrument til Think (classic) er produsert av Actia i Frankrike. Programvaren inneholder norsk og engelsk meny. Det leveres i en hendig liten koffert med skumgummi som beskytter apparatet mot støt, og som har plass til kabelen på omtrent 2.5 meter, samt plass til ekstra programkort.

Actia diagnoseapparat til Think classic har få knapper og enkle menyer.

Instrumentet plugges inn i OBD2 diagnosekontakt i bilen under en luke på venstre siden av dashbordet like ved sikringene. (Låseskrue vris 90 grader med f.eks. en mynt og luken vippes ut.)

Instrumentet aktiveres automatisk under lading, eller ved å skru på tenning.

Det et tre hovedfunksjoner hvor man må koble til tre forskellige ECUer i bilen.

  • BMS. Vanlig parametre, batterihistorikk og aktivering av spesialfunksjoner som servicelading.
  • DRIVSYSTEM. Motortilstand pluss andre deler i drivsystem.
  • LADER. Vanlig og tilstandsparametre.

Felles for disse er at man kan lese og slette feilmeldinger og at komponenter kan aktiveres ved feilsøking. Actia produserer ikke instrumentet lenger.

Filer for feilsøking med Actia Instrument kan lastes ned HER

Think EV-monitor

Noen entusiaster har laget monitorer som kan lese ut mange av bilens parametre og data kan leses under kjøring. Disse er ikke fullverdige erstatninger for Actia sin instrument, men er veldig nyttige.

Think EV monitor (Nikometer)

Instrumentet er utviklet av Nikolay Shishkov i Sverige. Programvaren lastes opp i en vanlig Palm håndholdt datamaskin og instrumentet kobles til OBD2 kontakt ved siden av sikringene i bilen. Nikometer har et lettleselig display som skifter farge i henhold til måleverdiene, og hjelper føreren til å kjøre økonomisk. Instrumentet viser bilens tilstand, og hvor lenge det er til neste "service required"-melding. Med installert SD kort kan man logge bilens parametre. Mange forskellige parametre kan leses fra BMS og Lader ECUs. 4 skjermbilder per ECU er tilgjengelig med valgfri plassering av de enkelte parametre. Farge innstilling etter parameter verdi gjør dette en nyttig instrument under kjøring. Grenser til farge endring kan endres av bruker. For mer informasjon om Nikometer og nedlasting av programvare gå til EV Monitors hjemmesiden

I slutten av 2009 har Nikolay klart å få flere funksjoner på Think EV monitor. Aktivering av Vedlikeholdslading er en av disse. I 2010 har Nikolay finpusset kommunikasjon med ECUer så at funksjoner som aktivering av laderforløp, viftere og displaymeldinger. Lesing og sletting av feil lagret i BMS og lader ECUer er en ny utvikling og vi som brukere kompilerer disse feilkoder i hexadesimal og sammenligner med Actia feilkoder tekst.

Formatet på loggfilene som skrives til SD-kortet finnes her...

Brukererfaringer med Nikometeret har vært diskutert på Norstarts Elbilforum[Søk ], og noe mere informasjon om bla de siste funksjoner og datalogging fra SD kort finnes under her på Elbilforum.

Euromatic diagnostic apparat (AM meter)

Utviklet av Arne Magnus Berge. Instrumentet kan lese ut "live" data fra OBD2 kontakt og aktivere vedlikeholdslading nok til man kan utføre en vellykket vannfylling på Think biler. Viser også kjøreinformasjon. For øyeblikket fungerer instrumentet best på eldre Think biler, de med BMS B111. Forbedringer er på vei. Kan bestilles her

Systemer for batteriovervåkning

Robometer

Utviklet av ThunderTeam i samarbeid med "Elektrolux". Gir alarm før og ved reversering av en eller flere celler i batteripakken ( batteriproblem ), samt viser informasjon om spenning og strøm under kjøring og lading.

For mer info klikk her

PakTrakr

Utviklet av Ken Hall i USA. Til overvåking av individuell blokker i et traksjonbatteri. Tynne kabler kobles fra polene på hver blokk til en "remote", maks 8 blokker pr "remote". Remoter kan seriekobles og den siste kobles til en display på dashet. Man kan lese av totalspenning for batteripakken, temperatur på hver remote, individuelle spenninger og ladeprosent. Med strømmåler og minnebrikke kan man utvide funksjonalitet. [1]

Man bør lage et system for å kople fra PakTrakr. Årsaken til dette er at det er et strømtrekk fra de to første blokkene til hver remote. Bare remote trekker 3,5mA, remote med display: 8,2mA. I tillegg kommer lys: 10mA og logging: 5mA. Løsningen for utkopling kan være en bryter på ledningen til den første minuspolen.

Et strømtrekk fra de to første blokkene pr remote vil være meget skadelig for disse ved parkering av bilen over lengre tid. PakTrakr vil trekke 2-3Ah pr uke!!