Think:Tilbehør

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Takgrind

Modifiserte lastebøyler fra mindre biler går an. Det er plass til en tynn festekrok under aluminiumsskinnene på taket, over dørene. En løsning med hurtigkobling er praktisk.

Hengerfeste

(Mis)bruk av henger på Th!nk

Ikke anbefalt, men en liten tilhenger i likehet med en som brukes til 4 hjul motorsykler må være akseptabel. Husk at den vil øke belastning på bilen så ikke gi full gass med varmeapparat på i tillegg. Praktisk til å feste sykkelstativ på.

Service-instrumenter og systemer for batteriovervåkning

Her finner du informasjon om Actia, Nikometer og AM-meter serviceintrumenter for Think Classic og Robometer og PakTrakr for overvåkning av batteriene.

Tilleggsvarmer Webasto

Webasto AirTop 2000 ble originalmontert på et fåtall (mindre enn 200 er antydet) og ettermontert på enda færre biler. Parafin, diesel eller lampeolje skal brukes. NB AirTop 2000 finnes også i en utgave som brenner bensin, men så vidt vi vet er ingen av disse montert i 1999 - 2002 Th!nk.

AirTop 2000 varmer luft direkte og er forskjellig fra vannvarmeren som finnes i alle Peugeot og Citroen elbiler fra samme tidsrom.

Varmeren er termostatstyrt og har kun 2 trinn; full effekt (2000 watt) som bruker ca 0,24 liter parafin pr time, ca 1/2 effekt (900 watt) som bruker ca 0,12 liter pr time, og av. Virkningsgraden er 84% på full effekt, og 75% på 1/2 effekt. Temperaturen innstilles med vribryteren. Av er helt mot venstre (mot urviseren). Skifing mellom full og 1/2 effekt skjer automatisk.

Originalt montert i en midtkonsoll som er kledd med blå skai og montert på gulvet mellom fører og passasjer. På konsollen er også en vribryter med indikatorlys (pil) og i de fleste biler en rød lampe over. Den røde lampa tennes når det er lite igjen på tanken, men den fungerer sjelden. Tankmåleren er en magnet-smultring som flyter i parafinen. I hullet på smultringen sitter et vertikalt rør av umagnetisk materiale og nederst inne i dette røret sitter en magnetbryter. Ofte er det metallspon fra monteringen som legger seg mellom magneten og røret slik at magneten blir hengende fast.

Drivstoffpåfylling bak nummerskiltet bak - skiltbraketten et hengslet i overkant. Tank i aluminium under bilen. Varmeren er koblet om tenninga slik at den slår seg av når man skrur av tenninga.

Ettermontert Webasto er også montert på gulvet mellom fører og passasjer med et sort metalldeksel over. Vribryter vanligvis montert på venstre side i dashbordet. Drivstofftanken er vanligvis en plast reservekanne festet oppå høyre hjulkasse bak, inni bilen. Varmeren kan være koblet om tenninga eller direkte slik at den kan stå på når man har korte stopp underveis.


Indikatorlyset i vribryteren lyser når varmeren står på. Det gir også en feilkode når varmeren ikke fungerer. Feil indikeres med 5 lange blink etterfulgt av et antall (1 - 10) korte blink. Koden gjentas fortløpende. Feilkoden nulles (resettes) ved å skru varmeren av og på igjen.

  • 1 blink betyr at varmeren ikke har startet etter 2 forsøk. Vanligvis skyldes dette tom tank.
  • 2 blink betyr at flammen har sluknet 5 ganger.
  • 3 blink betyr for lav (eller høy) batterispenning.
  • 4 blink betyr feil i flammevakt.
  • 5 blink betyr brudd i flammevakt eller kortslutning i temperaturføler.
  • 6 blink betyr feil i temperaturføler.
  • 7 blink betyr kortslutning i kretsen til drivstoffpumpa.
  • 8 blink betyr feil i viftemotor.
  • 9 blink betyr feil i glødepluggen (når keramisk glødeplugg).
  • 10 blink betyr overoppheting.