Zebra

Fra Elbil_Wiki
Hopp til: navigasjon, søk
300

Brukes i Think (ny), Smith Truck,Fiat 500 og flere

Sakset fra Zero hjemmesiden:


Nikkel-natriumklorid-batterier kalles også ZEBRA-batterier. ZEBRA står for Zeolite Battery Research Africa Project. ZEBRA-batterier ble utviklet ved et sørafrikansk forskningsinstitutt og bruker høytemperaturteknologi med natrium som elektrolytt. Natrium er ikke giftig, er lett og i form av salt (NaCl) svært billig. Fra Sør-Afrika har ZEBRA-teknologien vandret mellom bedrifter og bruksområder til den ble kjøpt av et sveitsisk selskap MES-DEA i 1999.

Nikkel-natriumklorid-batteriet er et "varmebatteri" som må ha en høy temperatur og flytende natrium for å kunne fungere. Natrium-nikkelklorid-teknologien er basert på at det produseres strøm fra en kjemiske reaksjoner i batteriet som inkluderer dannelse av NaCl (koksalt).

Høytemperaturbatteriet har fordeler i forhold til uønskede kjemiske reaksjoner og aldringseffekter, men også ulemper. Driftstemperaturen må være minimum 270 ºC. Blir temperaturen lavere, begynner smelten i batteriet å størkne og batteriet slutter å fungere. Batteriet må bruke av sin egen oppladede energi for å opprettholde temperaturen. Derfor bør batteriet ikke stå mange dager uten å være koblet til strømnettet. Hvis batteriet skulle bli kaldt og saltet størkner, tar det likevel ikke skade fordi det ikke skjer noen volumendring. Batterier med flytende metall og arbeidstemperatur på 270-350 ºC brukes i hybridbusser, små demonstrasjonsserier av elbiler og i ubåter.

For å minimalisere varmetap settes cellene i batteriet inn i en beholder som er isolert som en termosflaske. Energitapet fra batteriet ligger et sted mellom 50 og 100 watt. Det vil si at batteriet vil miste ca 2 kWh i løpet av et døgn. Man kan alternativt si at det trenger 50 til 100 watt fra nettet for å opprettholde sin energistatus. En bil med ZEBRA-batteri bør ikke stå mange døgn uten lading. Den nye Think har en batterikapasitet på 24,5 kWh, så den tåler å stå ca 10 døgn før den er tomt for strøm. På den annen side viser undersøkelser at nesten alle elektriske biler står tilkoblet til nettet når de er parkert.

Et ZEBRA-batterier batteri klarer en ladning på mellom 100 og 120 Wh per kg batteri. Produsenten tror en videre utvikling av teknologien vil øke energitettheten til 150 Wh/kg i løpet av en tiårs-periode. I henhold til produsenten vil ZEBRA-batterier, på grunn av lave materialkostnader, kunne utvikles til å bli rundt 20 prosent billigere enn NiMh-batteriene. Effektuttaket til fra et ZEBRA-batteri er begrenset til maksimalt ca 180 W/kg, som er lavere enn andre batterialternativer, og begrenser mulighetene til raske akselerasjoner.

I følge Think er ZEBRA-batteriteknologien driftssikker og har lang levetid. Think Technology vurderer ZEBRA-batterier som dagens optimale valg når man tar i betraktning pris, ytelse og brukervennlighet. En Think elbil med ZEBRA-batterier oppgis av Think Technology å få en kjørelengde på 150 -190 km per lading.