Generelt

Fra Elbil_Wiki
Revisjon per 14. jan. 2010 kl. 15:33 av Elektrolux (diskusjon) (Om å kjøpe elbil)

Hopp til: navigasjon, søk

Om å kjøpe elbil

Her er det tanken å samle litt info om de elbilene som er tilgjengelige på det Norske markedet idag, som en kjøpehjelp til interesserte.

---


AX/Saxo/P106

Driftsikre småbiler basert på bensinversjonen, men modifisert fra fabrikk med spesialbygget likestrøms Elmotor med børster og SAFT NiCd batteripakker på 120V. Veldig bra kvalitet på teknikken. 70-100 km rekkevidde avhengig av sjåfør, temperatur og terreng.

Bilene ble levert både som 2 seters varebiler, og 4 seters personbiler, og med 2 eller 4 dører, og med eller uten soltak.

Toppfart på 90 km/t, og 35 km/t opp lange bratte bakker.

Produsert mellom 1995 og 2002

Partner / Berlingo

Enda mer driftsikre enn AX/Saxo/P106 grunnet børsteløse vannpumper, ellers like bortsett fra 162V batteri. Bilene ble levert som 2 seters varebiler med forskjellig konfigurasjon av sidedører, vinduer og sentralåsesystemer. Grunnet den økte vekten, er rekkevidde og akselerasjon veldig lik AX/Saxo/P106

Toppfart på 100 km/t og 35 km/t opp lange bratte bakker

Produsert mellom 1999 og 2005


Think classic

Noe mindre driftsikre, og ikke like velutviklet som PSA bilene over. Tiden har likevel vist at bilene er usedvanlig kraftig bygget, og morsommere å kjøre grunnet bedre respons fra avansert vannkjølt AC motor.

Ford kjøpte i 2000 opp Think fabrikken, og tar derfor service og reperasjoner på Think.

Desverre er deletilgangen i ferd med å tørke ut, og det som er igjen prises opp til tåpelige priser. Eks. ( koblingsboks til 26000 NOK, Batteriblokk til 12000 NOK ) Med riktig stell, og tilgang på deler fra entusiaster og bilopphuggere vil vi likevel se Think Classic på veiene i lang tid framover. Det er viktig å lese seg opp her for å sikre at Thinken får riktig stell.

Se gjerne også hva selve Wikipedia sier om elbil

Og her er en og enda en fin (men på ingen måte offisiell) oversikt over elbiler, begge fra det Svensk-Norske "Green-Highway" samarbeidet i midt Norge.