Kia soul ev

Fra Elbil_Wiki
Revisjon per 3. mai 2015 kl. 06:23 av Ona IX (diskusjon | bidrag) (Lading)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Denne siden inneholder litt informasjon om Kia Soul EV. Mer informasjon kan man finne på Elbilforum: [1] og på facebooksiden: [2].

Siden vil bli oppdatert fortløpende.


Lading

Kia Soul EV har en intern 32A 1fas lader. Man kan trekke ut max 6.6kW fra 32A 1fas. Man kan ikke lade med høyere uten hurtiglader.

Ladekabelen som følger med bilen lader med 10A, men det er mulig å kjøpe vanlig ladekabel med høyere A. For å lade med høyere enn 16A kan man ikke lade med en vanlig husholdningskontakt (schuko).

Med Kia Soul EV kan man hurtiglade med opptil 100kW. Kia benytter CHAdeMO kontakt for å hurtiglade bilen. Oversikt over hurtigladere i Norge kan man finne på hurtigladekartet: [3]. I Norge er det pdd. ingen hurtigladere med CHAdeMO med effekt over 50kW.

Ladetider eksempel

10A: 0-100% 13 timer. ca. 7.5% per time

16A: 0-100% 10 timer. ca 10% per time

32A: 0-100% 4.5 time. ca 22% per time

Hurtiglading:

22kW (semihurtiglader): 0-80% 1 time. ca 1.5% per minutt

43kW (hurtiglader): 0-80% 35 minutter. ca 2.5% per minutt

Disse tidene kan variere med forholdene.

Timer

Om ønskelig kan man bruke timer til lading. Inne i menyen for lading velger man når lading begynner. Det fins to separate ladetider som kan velges uavhengig av hverandre. Det er også her inne man kan fjerne timer.

Man kan bare velge PM/AM, så hvis man vil lading skal begynne 15:00 må man velge 3:00 PM. Man får også et valg om man vil lade til 80% eller til 100%.

For å ikke bruke timer kan man enten velge dette bort i menyen, eller trykke på knappen under rattvarme (til venstre for rattet), når man bruker denne knappen vil bilen starte lading med en gang og lade til 100%. Det er pdd. ikke mulig å velge å lade til 80% uten timer.

Service

Service på Kia Soul EV må gjøres hver 15'000km eller 365 dager, det som kommer først.

Det er kun sjekkpunkter på 1/3/5 års osv. service. (+ eventuell smøring og rengjøring av bremser)

På 2/4/6 års osv. service skal det i tillegg til sjekkpunktene skiftes pollenfilter og bremsevæske. (+ eventuell smøring og rengjøring av bremser).

Pollenfilter kan man bytte selv uten å bryte garanti. Smøring og rengjøring av bremser er heller ikke krav for garanti, men sterkt anbefalt.

Rekkevidde

Rekkevidden oppgitt fra Kia er 212km. Generelt vil man klare 150km ved vanlige forhold uten å være veldig økonomisk. Flere har klart å komme over 200km, men det er bare ved perfekte forhold og eksepsjonell pen kjøring. Vinterstid blir rekkevidden lavere.


Tips for lavere forbruk

Bruke setevarme og rattvarme istedenfor å bruke varmeapparatet.

"Coaste". La bilen rulle i nedoverbakke istedenfor regenerering, sånn at man slipper å bruke energi på neste bakke. Bilen klarer ikke å regenerere all energi som blir brukt til bremsing, dermed vil man totalt sett spare mer ved å la bilen rulle og få høyere hastighet.


Kjente problem

Parkeringssensorer gir feilmelding. Løsning er å dra til forhandler og få fikset, flere biler har hatt problemer med fuktighet ved sensorene. Kan også være mye snø/skitt på sensorer.

Styring av radio fra rattet. For å fjernbetjene radio via rattet må man velge kanaler til "Preset" (ligger nederst på skjermen til radio). Hvis det ikke funker selv om man har kanalene i "Preset", hjelper det å skru av radioen, ved å holde inne lydknappen til det bare er tiden som vises, så skru den på igjen. Feilretting kommer fra Kia.

Automatisk reset av gj. forbruk i kjørecomputer. Feilretting kommer fra Kia.

Forhåndsprogrammert temperatur faller til 15%. Feilretting kommer fra Kia.

AM/PM istedenfor 24t på timer. Feilretting kommer fra Kia.

Styring av luftstrøm fungerer ikke. Feilretting kommer fra Kia.